Wpływ ziół na niektóre gatunki chrząszczy szkodliwe w magazynach i przechowalniach

Małgorzata Kłyś

Celem badań Autorki było określenie wpływu sproszkowanych ziół wybranych gatunków na dynamikę liczebności, śmiertelność oraz strukturę liczebności płci trzech gatunków chrząszczy szkodników. Oprócz wartości naukowej wyniki tych badań miały cel praktyczny, polegający na wskazaniu gatunków roślin wykazujących działanie owadobójcze, które można wykorzystać w ochronie ziarna zbóż przed szkodnikami. ISSN 0239-6025, Prace Monograficzne nr 655

ISBN 978-83-7271-809-0
rok wydania 2013
format B5
oprawa miękka
stron 78
cena 11,00 zł
DO KOSZYKA

jeśli planujesz zakup tego produktu w przyszłości

DODAJ DO SCHOWKA
Klienci zainteresowani tą pozycją kupowali także
Przez edukację do zrównoważonego rozwoju
Alicja Walosik

Autorka reprezentuje niezbyt liczną w Polsce grupę dydaktyków szkoły wyższej w zakresie biologii i ochrony środowiska. Podjęła się zadania sformułowania wymagań programowych dotyczących kształcenia ekologicznego i środowiskowego na bazie edukacji na rzecz zrównoważonego rozwoju. Do...

cena 25,00 zł
opracowanie Prekursor